Доступність посилання

ТОП новини

Літак на сонячних батареях розпочав переліт через Тихий океан


Швейцарські пілоти Андре Боршберґ і Бертран Пікар з «Solar Impulse 2»
Швейцарські пілоти Андре Боршберґ і Бертран Пікар з «Solar Impulse 2»

У неділю, 31 травня, зі східної частини Китаю у небо для перельоту через Тихий океан піднявся літак на сонячних батареях «Solar Impulse 2». 62-річний пілот-швейцарець Андре Борщберґ вилетів з міста Нанкін у провінції Цзяньсу, щоб розпочати 8500-кілометровий, шестиденний шлях до Гавайських островів.

Якщо переліт буде успішний, то це стане світовим рекордом з перельоту у понад два дні на таку велику відстань за допомогою літального апарата, який до того ж живиться енергією світла.

Після посадки на Гаваях, Борщберґ та Пікар (Бертран Пікар – другий учасник навколосвітньої подорожі – ред.) планують полетіти до США, у їхніх планах також подолати Атлантичний океан.

Літак на сонячних батареях «Solar Impulse 2» розпочав свій перший навколосвітній політ 9 березня зі столиці Об'єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі до Омана. Звідти пілоти рухались у бік Індії, а потім Китаю.

«Solar Impulse 2», сконструйований в Швейцарії, на літаку встановлені 17 248 сонячних батарей, від яких працюють чотири електромотори. Теоретично літак може постійно перебувати в повітрі і вдень і вночі без палива, і приводиться в рух винятково енергією сонця.

Очікується, що загалом літак здійснить 12 зупинок в польоті по всьому світу, проводячи близько 25 днів в повітрі протягом п'яти місяців.

XS
SM
MD
LG