Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики готують нову інформаційну провокацію – прес-центр АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції за наслідками проведення українською стороною розвідувальних робіт повідомляють про підготовку бойовиками чергової інформаційної провокації. Про це йдеться на сторінці прес-центру АТО у Фейсбуку.

«За результатами роботи розвідувальних органів в районі проведення АТО встановлено, що члени загонів так званої «ДНР» готують чергову інформаційну провокацію. Один з бойовиків на прізвисько «Мономах» вийшов в ефір у відкритій радіомережі зв’язку та доповів своєму командиру про обстріл ротного опорного пункту 8-ї мотострілецької роти 3-ї окремої мотострілецької бригади російсько-терористичних військ. За його інформацією, нібито «танк підрозділів ЗС України з району Майорська вів вогонь по їхніх позиціях…Є втрати – «200-х» один та декілька «300-х», – йдеться в повідомленні.

У прес-центрі стверджують, що за результатами перевірки, підрозділи Збройних Сил України, які виконують бойові завдання на вказаному бойовиками напрямку, не відкривали вогонь з танку та іншого озброєння в цей час.

«Інформація про нібито обстріл позицій бойовиків також має ознаки того, що терористи знову конфліктують та ведуть перестрілки між собою, а свої втрати намагаються «списати» на дії сил АТО. Щоб виправдатися перед своїми кураторами, провину за загиблого та поранених намагаються перекласти на українських військовослужбовців», – йдеться в повідомленні.

На сайтах сепаратистів реакції на перехоплену розмову немає.

В середині лютого цього року лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG