Доступність посилання

ТОП новини

Учасників антивоєнного мітингу у Москві облили зеленою рідиною


Активістка, облита зеленкою у Москві. 31 травня 2015 року
Активістка, облита зеленкою у Москві. 31 травня 2015 року

У Москві в неділю на учасників пікету руху «Солідарність» проти політики російської влади щодо України був скоєний напад.

Про це повідомила на сайті «Відкрита Росія» активістка Анастасія Зотова.

Цю інформацію також підтвердила виданню ОВС-Інфо виконавчий директор «Солідарності» Надія Мітюшкіна. За її словами, невідомою зеленою рідиною були облиті 15 учасників пікету у сквері біля станції метро «Сухаревська». За інформацією ОВС-Інфо, напад здійснили активісти прокремлівських рухів НВД («Національно-визвольний рух») і SERB. Вони також влаштували бійку з опозиціонерами.

Мітюшкіна заявила радіостанції «Ехо Москви», що всі нападники були затримані поліцією. За словами активістки, пікетувальники мають намір звернутися до поліції із заявою про подію.

Днем раніше сайт Kasparov.ru повідомив про побиття красноярського лідера «Солідарності» Євгена Бабуріна. У повідомленні зазначають, що це сталося напередодні пікету проти війни в Україні. Один із соратників Бабуріна Денис Стяжкин стверджував, що опозиціонера побили і викрали. Пізніше Стяжкин повідомив у «Фейсбуці», що Євген Бабурін перебуває в поліції і пише заяву за фактом нападу.

XS
SM
MD
LG