Доступність посилання

ТОП новини

У Європі та США стурбовані корупцією у ФІФА


Новообраний президент ФІФА Блаттер тисне руку президентові УЄФА Платіні. Цюріх, 29 травня 2015 року
Новообраний президент ФІФА Блаттер тисне руку президентові УЄФА Платіні. Цюріх, 29 травня 2015 року

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Міжнародну федерацію футболу (ФІФА) до рішучого оновлення. Міністр дав інтерв’ю газеті Welt am Sonntag, яке опублікували в неділю. За словами глави МЗС ФРН, утворилася прірва між гравцями, тренерами, суддями, батьками молодих футболістів – і «махінаторами від керівництва міжнародної федерації».

Коментуючи результати конгресу ФІФА, який закінчив роботу 29 травня в Цюріху, Штайнмаєр вважає, що «футболу, загалом, завдали нищівної поразки», повідомляє Deutsche Welle.

У справі про корупцію у ФІФА на цей час проходять 14 осіб.

27 травня в Цюріху були арештовані кілька високопоставлених чиновників ФІФА, в тому числі віце-президенти виконкому Джеффрі Уебб і Еухеніо Фігередо, а також Едуардо Лі, Хуліо Рока, Костас Таккас, Рафаель Есківель і Хосе Марія Марін. Висунуті обвинувачення екс-президентові Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну Джеку Уорнеру, який раніше був віце-президентом ФІФА, та колишньому президентові Конфедерації південноамериканського футболу Ніколя Леосу.

Зі свого боку «Бі-Бі-Сі» повідомляє, що британські банки розпочали внутрішнє розслідування щодо руху коштів між своїми відділеннями у зв’язку зі звинуваченнями, висунутими чиновникам ФІФА.

Банки Barclays та Standard Chartered, а також HSBC згадують у звинуваченнях, які ФБР США минулого тижня висунуло проти високопосадових чиновників організації.

Представники Standard Chartered підтвердили, що у звинуваченнях є згадка про дві оплати, що пройшли через їхній банк і що вони вивчають цей факт. Керівники Barclays и HSBC ситуацію не коментували.

Раніше міністерство юстиції США вже накладало штраф на HSBC у розмірі 1,9 мільярда доларів за недостатні зусилля у боротьбі з відмиванням грошей.

На цю ж тему:

31.05.2015
Футбол: німці пропонують створити нову міжнародну федерацію
далі
31.05.2015
Британський принц Вільям закликав ФІФА до реформ
далі
30.05.2015
Путін привітав Блаттера з переобранням президентом ФІФА

Виборам президента ФІФА передував найбільший корупційний скандал в історії цієї організації далі
29.05.2015
Блаттер знову очолив ФІФА. Чи буде ця перемога пірровою?

Зепп Блаттер, не зважаючи на корупційні скандали, вп’яте став президентом ФІФА далі
XS
SM
MD
LG