Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі невідомі зняли національний прапор з будівлі Меджлісу – «Крим. Реалії»


Будівля, що належала Меджлісу, без національного прапора, Сімферополь, 1 червня 2015 року
Будівля, що належала Меджлісу, без національного прапора, Сімферополь, 1 червня 2015 року

У Сімферополі ввечері 1 червня невідомі зняли національний прапор з фасаду приміщення, в якому раніше розташовувався Меджліс кримськотатарського народу. Про це повідомляє сайт Радіо Свобода «Крим. Реаліі» з посиланням на очевидців.

За їхніми даними, двері біля головного входу були відкриті, а прапор, який раніше висів над дверима, був знятий і стояв біля стовпа навпроти.

«Ми зайшли всередину і кілька разів крикнули, але ніхто не відгукнувся, після чого стали дзвонити всім, кого знаємо», – зазначив співрозмовник.

Через деякий час до будівлі під’їхали активісти кримськотатарського національного руху, серед яких був Куртсеїт Абдуллаєв, а також засновник Кримського історичного музею «Ларішес» Гулівер Алтин, адвокат Джеміль Темішев та інші. Згодом Темішев поставив прапор на колишнє місце.

«Ніхто з присутніх заяву до правоохоронних органів писати не став. Поліція, яка прибула на місце, незабаром залишила територію», – розповів очевидець.

У силових органах окупаційної влади Криму та в Меджлісі кримськотатарського народу наразі не коментують цей інцидент.

Раніше, у вересні 2014 року, з будівлі Меджлісу в Сімферополі невідомі зірвали прапор України.

16 вересня 2014 року в будівлі Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі відбувся 12-годинний обшук. Вилучені документи, протоколи, ісламська література та комп’ютери.

17 вересня в будівлю Меджлісу прийшли судові пристави з попередженням про арешт цієї будівлі і ще шести об’єктів, що перебували на балансі у благодійної організації «Фонд «Крим». 19 вересня будівлю Меджлісу було опечатано.

Голова окупаційного «Держкомітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян» Заур Смирнов заявив, що майно організації має бути передане Духовному управлінню мусульман Криму.

XS
SM
MD
LG