Доступність посилання

ТОП новини

Москаль заявляє про мільйонні збитки хлібозаводу в Станиці внаслідок захоплення


Колишній керівник «Айдару» Сергій Мельничук, який керував батальйоном у 2014 році
Колишній керівник «Айдару» Сергій Мельничук, який керував батальйоном у 2014 році

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль заявляє, що хлібозавод у Станиці-Луганській внаслідок його захоплення зазнав збитків на суму понад 2,4 мільйона гривень.

У повідомленні про це на сайті Мокаля відзначається, що «пряма причетність батальйону «Айдар» до захоплення хлібозаводу в Станично-Луганському районі встановлена слідчим шляхом».

Москаль нагадав, що події навколо хлібозаводу почалися ще восени 2014 року.

«У листопаді минулого року військові зайняли один із найбільших хлібозаводів на контрольованій Україною території Луганської області – ТОВ «Укр-Вереск» у селі Петрівка біля Станиці Луганської. Вони привласнили готівку, вигнали з роботи більшу частину працівників і самі зайнялися випічкою і реалізацією хліба. При цьому не платили ні за спожиті енергоносії, ні податки», – стверджується в повідомленні.

Москаль стверджує, що захоплення хлібозаводу спричинило дефіцит хліба, його різке подорожчання і соціальне напруження в Станично-Луганському та сусідніх районах.

«В області всі чудово знали, що цим «бізнесом» зайнявся «Айдар», яким тоді командував Мельничук, однак Міноборони вперто заперечувало очевидні факти. Ті бійці «Айдара», які на передовій б’ються з ворогом, заслуговують на повагу, а ті, хто намагається заробити на війні, мають бути притягнуті до суворої кримінальної відповідальності. Злочинців вдалося вигнати з «Укр-Вереск» тільки після наших вимог забезпечити нормальну роботу підприємства», – передає слова Москаля його прес-служба.

За словами голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, ініціатори захоплення заводу втекли і оголошені в розшук.

2 червня Верховна Рада може розглянути питання щодо зняття недоторканності з депутата Сергія Мельничука. Про це перед початком засідання парламенту заявив депутат Олег Ляшко, до фракції якого належав раніше Мельничук.

XS
SM
MD
LG