Доступність посилання

ТОП новини

Група з підготовки українсько-канадських військових навчань розпочала роботу в Україні


В Україні розпочала роботу група з підготовки українсько-канадських військових навчань, відповідно до домовленостей між двома державами, повідомив посол Канади Роман Ващук на відкритті міжнародної конференції «Спокуса пропаганди і масові вбивства в Україні у ХХ – на початку ХХІ століття».

«Навчання Збройних сил України буде розпочате вже цього літа, але передня група вже цього тижня працює в Україні. Навчання триватимуть до березня 2017 року. Також це програми підтримки вільних ЗМІ, підтримки локального самоврядування – отже, це цілий спектр підтримки не лише обороноздатності України, а життєздатності країни», – сказав Ващук.

Канадські військові інструктори прибули в Україну для участі у навчаннях ЗСУ, згідно з рішеннями уряду Канади. Канада також передає українцям військове обладнання і гуманітарну допомогу.

Раніше президент України Петро Порошенко у телефонній розмові з прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером подякував канадцям за підтримку України у боротьбі з російсько агресією і внутрішніх реформ, які здійснюють українці.

XS
SM
MD
LG