Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала можливість місцевих громад співфінансувати дороги державного значення


Місцеві громади співфінансуватимуть ремонт доріг державного значення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Місцеві громади співфінансуватимуть ремонт доріг державного значення

Народні депутати проголосували за основу і вцілому за два законопроекти № 2874 та №2875 щодо співфінансування місцевими громадами доріг державного значення. За проекти законів проголосували 274 та 279 народних депутатів відповідно.

Фінансування таких доріг здійснюватиметься на договірних засадах.

«Щоб фінансувати цю дорогу треба піднімати все аж на державний рівень. З нашими змінами місцеві громади зможуть бути учасником і контролером коштів, які витрачаються на ремонт доріг державного значення», – сказав голова комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич.

Автори законопроектів зазначають, що співфінансування доріг –це право громад, а не примус і вони самі вирішуватимуть, яку кількість грошей витратити на ремонт дороги, що проходить через їхній населений пункт. Втім також нагадали, що дорога – це не тільки транспортне полотно, але й тротуари, освітлення і світлофори.

Відповідно до пояснювальної записки, метою законопроектів є запровадження механізму участі місцевих громад і органів місцевого самоврядування в фінансуванні ремонту та реконструкції системи доріг державного значення на договірних умовах, які знаходяться на території таких громад. Цю мету планують досягти шляхом розширення повноважень органів місцевого самоврядування.

XS
SM
MD
LG