Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих серед військових немає, 8 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 8 поранені, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку ситуація залишається найскладнішою.

Минулої доби на західних околицях Донецька бойові дії велися на широкій ділянці фронту – від Мар’їнки до Авдіївки, бойовики застосовували заборонені види озброєння, зазначив речник АТО.

За його словами, поблизу Горлівки бойовики зосередилася у східних передмістях Дзержинська – йдеться про населені пункти: Кірове, Ленінське та Новгородське, там сепаратисти переважно застосовували стрілецьку зброю.

«На Маріупольському напрямку вчора цілий день тривали бої у Широкині. Противник вів вогонь з широкого спектру озброєнь, зокрема 120-міліметрових мінометів, 122-міліметрових гармат та танків. Зафіксовано роботу ворожих снайперів», – зазначив Лисенко.

Він додав, що на луганському напрямку в цілому режим тиші зберігався.

Сепаратисти на своїх сайтах заявляють, що за добу українські військові 37 разів порушили режим припинення вогню на лінії зіткнення, зокрема сепаратисти звинувачують сили АТО в обстрілі селищ Саханка, Григорівка, Широкине, Спартак, також міста Горлівка і Донецьк – Кіровський район, міський аеропорт і селище Жовтневе.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму вогню.

XS
SM
MD
LG