Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Словаччини у Москві розкритикував санкції ЄС щодо Росії


Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо (П) і президент Росії Володимир Путін
Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо (П) і президент Росії Володимир Путін

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час зустрічі з головою Держдуми Росії Сергієм Наришкіним заявив, що не бачить потреби у санкціях ЄС щодо Москви.

«Ми не потребуємо брязкати зброєю, нам не потрібно змагатися у санкціях, потрібен нормальний діалог, щоб вирішити проблему», – заявив Роберт Фіцо у вівторок, 2 червня, у Москві.

Під час сьогоднішньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним Роберт Фіцо запевнив, що відносини Росії і Словаччини залишатимуться безпроблемними. У Москві Фіцо зустрівся також з головою російського уряду Дмитром Медведєвим і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

До Москви Роберт Фіцо цього року приїжджає вже вдруге. Він був тут 9 травня на відзначенні річниці завершення Другої світової війни.

Цього разу Роберт Фіцо перебуває в Москві у дні, коли Чехія і Словаччина висловили своє обурення щодо документального фільму, який показав телеканал «Россия 1» і у якому виправдовується вторгнення військ Варшавського договору до Чехословаччини у серпні 1968 року.

1 червня, напередодні візиту до Росії, словацький прем’єр розмовляв по телефону з президентом України Петром Порошенком, якого запевнив, що Словаччина як член ЄС «буде дотримуватись режиму санкцій».

Міжнародна спільнота запровадила санкції проти Росії після анексії нею Криму у березні 2014 року. Після перших обмежувальних заходів їх кілька разів посилювали. Санкції проти Росії запровадили зокрема США, Канада, ЄС, Австралія і Швейцарія.

XS
SM
MD
LG