Доступність посилання

ТОП новини

Росія захищатиме майно, яке Україна хоче арештувати через Крим – Хреков


Росія захищатиме свою нерухомість за кордоном, заявив речник керівника справами президента Росії Віктор Хреков.

«Будуть використовуватися усі наявні юридичні механізми, дії будуть здійснюватися виключно у правовому полі», – сказав Хреков у вівторок, 2 червня, в інтерв’ю ТААС, коментуючи слова заступника міністра юстиції України Наталії Севостьянової, що Київ може вимагати арешту закордонного майна Росії як компенсацію за збитки через анексію Криму.

За словами Хрекова, «у самій Україні немає жодного об'єкту, який належить Росії».

Також він зазначив, що після розпаду СРСР Росія підписала угоди з колишніми республіками про сплату їхніх боргів в обмін на власність.

«Проте деякі, наприклад Україна, ухвалили так звану блокуючу ноту і намагаються перешкоджати перереєстрації нерухомості і претендувати на низку об'єктів», – заявив він.

Раніше сьогодні заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова заявила, що Україна може вимагати арешту закордонного майна Росії як компенсацію за анексію Криму.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG