Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв: нас тримали в аеропорту Бішкека за вказівкою Росії


Затримання в аеропорту – ініціатива «великого брата» з Москви – Джемілєв
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:28 0:00

Депутата Верховної Ради України, національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв пояснює інцидент в аеропорту Бішкека, столиці Киргизстану, вказівкою Росії.

«Ми з’ясували, що ніякого там непорозуміння не було. По своїх каналах ми довідалися, що це була вказівка від старшого московського брата. Я так і не зрозумів, чого вони цим домагалися. Можливо, це була демонстрація того, що вони тут господарі, що це зона впливу Москви. Буду ще з’ясовувати», – сказав Джемілєв у вівторок, 2 квітня, в інтерв’ю журналісту Радіо Свобода у Бішкеку.

Уночі 2 червня в аеропорту столиці Киргизстану Бішкека поліція протягом трьох годин утримувала депутата Верховної Ради України, національного лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та його помічника Рустема Умерова.

Джемілєв прибув до Бішкека з Дубая на конференцію разом зі своїм радником, делегатом Курултаю кримськотатарського народу Рустемом Умеровим, в обох забрали паспорти.

Згодом Джемілєва і Умерова відпустили, і вони вирушили до готелю.

За словами Джемілєва, він повідомив правоохоронцям, що мета візиту – участь у міжнародній конференції, а також, що йому на 5 років заборонений в’їзд на територію Росії.

У прес-службі Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва повідомили, що представники МЗС України запевнили, що киргизька сторона вибачилася за інцидент, який стався в аеропорту Бішкека

XS
SM
MD
LG