Доступність посилання

ТОП новини

Російським заявам щодо обставин трагедії рейсу МН17 немає довіри – Держдепартамент США


Hечниця Держдепартаменту США Марі Гарф
Hечниця Держдепартаменту США Марі Гарф

Заявам про обставини трагедії у небі над Донбасом пасажирського літака рейсу МН17, які виходять із Росії, не можна повністю довіряти. Про це сказала речниця Держдепартаменту США Марі Гарф, вказавши, що російські припущення щодо катастрофи 17 липня 2014 року неодноразово змінювалися.

«Зараз російська сторона змінює виклад подій. Спочатку вони казали, що це не була ракета «Бук». Тепер вони раптом кажуть, що це «Бук», але не їхній. Тому я просто думаю, що довіра їхнім заявам не є стовідсотковою», – наголосила речниця американського зовнішньополітичного відомства.

Російський виробник зенітно-ракетного комплексу «Бук» 2 червня заявив, що літак «Малайзійських авіаліній» у липні минулого року був збитий старішою версією ракети. Радник генерального директора російського державного концерну «Алмаз-Антей» Михайло Малишевський на прес-конференції в Москві заявив, що такою старішою версією «Бука» досі користуються українські військові, і її вже немає в російському армійському арсеналі.

Пасажирський літак «Малайзійських авіаліній» був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Жертвами стали 298 людей – пасажирів і членів екіпажу. Більшість серед пасажирів рейсу MH17 складали громадяни Нідерландів.

Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Росія це заперечує і звинувачує Київ у катастрофі. 31 травня британські слідчі звинуватили Міністерство оборони Росії у підробці супутникових зображень для підтримки своїх заяв.

XS
SM
MD
LG