Доступність посилання

ТОП новини

Рада зняла недоторканність із Клюєва


Сергій Клюєв
Сергій Клюєв

Верховна Рада України позбавила депутатської недоторканності Сергія Клюєва і дала дозвіл на його притягнення до кримінальної відповідальності на запит Генеральної прокуратури. Таке рішення підтримали 287 народних депутатів.

Виконувач обов’язків генерального прокурора Володимир Гузир під час виступу в парламенті заявив, що Клюєва підозрюють за статтею «шахрайство» і «заволодіння бюджетними коштами».

Клюєв, виступаючи у Верховній Раді, заявив про свою невинуватість. «Я не причетний до жодного інкримінованого мені злочину. Більше року слідчі шукали хоч якісь докази до моєї причетності. Прокурор не представив доказів, а дав тільки 11 нечітких відповідей на 82 поставлені запитання. Крім того, всі ви бачили, як мої політичні опоненти чинили тиск на членів регламентного комітету», – сказав депутат.

Напередодні регламентний комітет повторно розглянув питання про зняття депутатської недоторканності із двох депутатів за запитом прокуратури: Сергія Клюєва і Сергія Мельничука. Під час засідання Клюєв назвав політичною розправою розгляд регламентним комітетом питання про зняття з нього депутатської недоторканності, а Мельничук заявив, що звинувачення прокуратури проти нього надумані. Проте комітет рекомендував Раді розглянути зняття недоторканності з цих депутатів.

12 травня генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Верховної Ради подання про зняття з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука депутатської недоторканності.

XS
SM
MD
LG