Доступність посилання

ТОП новини

Одного з двох затриманих російських військових сьогодні переведуть в СІЗО – СБУ


Один з двох росіян, яких затримали на Луганщині 16 травня, у середу буде переведений до слідчого ізолятора, повідомив начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

Він також зауважив, що відвідування затриманих російських військових слід обмежити.

Наразі затримані російські військові перебувають у Київському військовому шпиталі.

Громадян Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва затримали після бою з українськими військовими у Луганській області 16 травня. У СБУ повідомили, що вони є військовослужбовцями спецназу Головного розвідувального управління Росії, їх офіційно підозрюють у терористичній діяльності.

22 травня Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Александрову та Єрофєєву до 19 липня 2015 року.

У Міністерстві оборони Росії підтвердили факт затримання в Україні російських громадян Александрова і Єрофеєва, однак заперечили, що вони є чинними російськими військовослужбовцями. У Кремлі, коментуючи інформацію про затримання в Україні, вкотре заявили, що російських військових на Донбасі немає.

Представники міжнародних організацій, зокрема спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, зустрілися з затриманими російськими військовими у Києві. В ОБСЄ зазначили, що під час зустрічі затримані росіяни визнали, що вони є кадровими військовими Російської Федерації.

XS
SM
MD
LG