Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International закликає владу забезпечити безпеку проведення акції ЛГБТ-спільноти


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні закликає владу та правоохоронців забезпечити безпеку проведення акції ЛГБТ-спільноти 6 червня, повідомляє прес-служба оргагнізації.

«Провівши Марш рівності, представники ЛГБТ-спільноти не тільки зможуть реалізувати своє фундаментальне право на мирні зібрання, але й публічно заявити про проблеми, з якими вони стикаються щодня. Влада повинна дослухатись до них та нарешті порушити змову мовчання щодо проблеми дискримінації геїв, лесбійок, бісексуалів та трансгендерних людей», – заявила директор представництва Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

2 червня «Правий сектор» звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням звернутися до суду щодо заборони акції ЛГБТ-спільноти для «уникнення провокацій, конфліктних ситуацій і неприємностей будь-якого характеру».

У рамках форуму ЛГБТ «КиївПрайд2015» 6 червня в Києві пройде «Марш рівності». Організатори наголошують, що це – мирна маніфестація на підтримку ідеї необхідності дотримання прав людини, незалежно від сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності чи будь-яких інших ознак.

Міжнародний форум ЛГБТ «КиївПрайд2015» проводиться за підтримки українських та європейських активістів. Його започаткували у 2012 році, тоді проведення акції заблоковали радикали. У 2013 році «Марш Рівності» вдалося провести, минулого року організатори скасували захід у зв’язку з заявою столичної міліції про неможливість гарантувати безпеку активістам.

XS
SM
MD
LG