Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Росії «не драматизують» обмеження Європарламенту


Засідання Європарламенту (ілюстративне фото)
Засідання Європарламенту (ілюстративне фото)

Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало обмежувальні заходи Європарламенту, запроваджені проти російських посадовців у відповідь на «чорний список» європейських політиків.

Як заявив заступник міністра Сергій Рябков, у Європарламент «можна не ходити, бо там робити нічого, з обмеженнями чи без них».

За його словами, рішення Європарламенту є передбачуваними у будь-якому разі. Російський дипломат заявив, що у рішеннях Європарламенту щодо Росії «бракує здорового глузду».

Тим часом російський депутат Костянтин Косачов заявив, що Росія має аналогічно відповісти на «репресивне рішення» Європаламенту.

Напередодні Європарламент запровадив обмежувальні заходи проти російських посадовців у відповідь на «чорний список» європейських політиків, яким заборонено в’їзд до Росії.

Як заявив президент Європарламенту Мартін Шульц, в очікуванні скасування Росією списку нев’їзних європейських політиків Європарламент обмежить доступ до своїх установ представникові Росії в ЄС Володимирові Чижову й іншим російським дипломатам, імена яких наразі не називають.

Минулого тижня телекомпанія з Фінляндії оприлюднила список європейських політиків, яким, за її даними, заборонений в’їзд на територію Росії. У цьому списку 89 прізвищ. Йдеться про членів Європарламенту і законодавчих органів Євросоюзу та військових чиновників.

30 травня в офісі верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Моґеріні назвали «чорний список» Росії «свавільним і необґрунтованим» заходом.

XS
SM
MD
LG