Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає уряд прискорити процес індексації зарплат і пенсій


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав Кабінет міністрів України прискорити процес індексації зарплат і пенсій населенню країни. Про це він заявив, виступаючи зі щорічним посланням у Верховній Раді.

«Прошу уряд прискорити хоча б на кілька місяців позиції розгляду інфляції та можливу індексацію зарплат і пенсій», – зазначивпрезидент.

«Робити це треба акуратно, уникаючи будь-яких популістських кроків, щоб не спровокувати, як це вже раніше багато разів відбувалося, гіперінфляцію, щоб не дестабілізувати фінансово економічну ситуацію в країні», – додав він.

Відповідно до чинного законодавства, індексація грошових доходів – це механізм підвищення доходів населення, що дає можливість частково або повністю відшкодувати подорожчання споживчих товарів і послуг.

Відповідно до Держбюджету на 2015 рік, прожитковий мінімум і мінімальні зарплати будуть заморожені до грудня 2015 року. 1 грудня прожитковий мінімум збільшується з 1176 гривень на 13% – до 1330 гривень, а мінімальна зарплата в Україні з 1 грудня 2015 зросте до 1378 гривень з 1218 гривень.

XS
SM
MD
LG