Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку до травматологічного центру 3 червня привезли 65 поранених – лікар



Пожежник на місцевому ринку, який нещодавно був пошкоджений в результаті обстрілу в Донецьку, 3 червня 2015 року
Пожежник на місцевому ринку, який нещодавно був пошкоджений в результаті обстрілу в Донецьку, 3 червня 2015 року

Директор травматологічного центру у Донецьку Олександр Оприщенко заявляє, що через обстріли 3 червня були поранені 65 людей.

«До нас 65 поранених надійшло, один із них помер. І 22 людини на стаціонарному лікуванні у нас у лікарні, решта в інших лікарнях», – повідомив лікар Радіо Свобода.

Він зазначив, що проблем з донорською кров’ю в цьому лікарському закладі немає.

Раніше у Донецькій «міській держадміністрації», яку контролюють проросійські сепаратисти, повідомили, що у зв’язку з «артобстрілами житлових мікрорайонів Донецька» зросла необхідність у крові для проведення операцій пораненим.

У Донецькій обласній станції переливання крові Радіо Свобода повідомили, що ситуація з донорською кров’ю покращилася, люди приходять здавати кров.

«Сьогодні нормально, сьогодні прийшло багато людей. Думаю, зараз буде легше. Вранці була натяжка, зараз, коли у нас таке сталося, більша потреба у крові», – зазначили у центрі переливання крові.

Сепаратисти на своїх сайтах з посиланням на «заступника голови адміністрації» Кіровського району Донецька Світлану Гаврильчину повідомляють, що шість мирних жителів загинули, ще 13 людей поранені в результаті обстрілу Кіровського району Донецька. За її словами, постраждалим ще вчора була надана медична допомога, ці люди перебувають у різних лікарнях міста.

Сепаратисти угруповання «ДНР» близько 21:00 3 червня подали такі цифри своїх втрат: 14 загиблих, 86 поранених, із них тяжкопоранених – 18. Щодо мирних жителів: 5 загиблих та 24 поранених.

У штабі АТО повідомили, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися поблизу Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО біля Мар’їнки і Красногорівки, у тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

Представник угруповання «ДНР» Едуард Басурін, коментуючи бойові дії біля Мар’їнки, заявив, що бойовики «не ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу».

У ніч на 4 червня ОБСЄ оприлюднила доповідь моніторингової місії про ситуацію поблизу Мар’їнки,у якій зазначалось, що ще від вечора вівторка, 2 червня, спостерігачі бачили рух великого числа важких озброєнь угруповання «ДНР» в бік контактної лінії біля Мар’їнки.

На цю ж тему:

04.06.2015
Спостерігачі ОБСЄ бачили рух важкого озброєння «ДНР» поблизу Мар’їнки. Як все було?

«О 15:00 місія отримала лист від Міноборони України, що ЗСУ розмістять озброєння, щоб упоратися з «реальною загрозою» далі
XS
SM
MD
LG