Доступність посилання

ТОП новини

Кремль звинувачує Київ у провокуванні напруженості на Донбасі


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Росія звинувачує Київ у спробах загострити ситуацію на сході України.

«Українська сторона у минулому робила кроки для загострення напруженості із наближенням якихось значних міжнародних подій», – сказав речник російського президента Дмитро Пєсков.

Він виловив занепокоєння останнім порушенням мінських домовленостей на Донбасі.

Водночас міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що мінські домовленості перебувають під «постійною загрозою» з боку української сторони. За його словами, влада у Києві «намагається уникнути дотримання своїх зобов’язань» зі встановлення прямого діалогу з бойовиками.

7-8 червня у Німеччині запланована зустріч представників «Групи семи», пізніше цього місяця запланований саміт Європейського союзу.

Мінські домовленості були досягнуті в лютому і передбачали зокрема припинення вогню і відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Ці домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в їх порушенні.

3 червня поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками.

У штабі АТО повідомили, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися поблизу Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО біля Мар’їнки і Красногорівки, у тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

XS
SM
MD
LG