Доступність посилання

ТОП новини

МВС: за добу через обстріл Мар’їнського та Артемівського районів загинули 3 цивільних


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

За добу через обстріл бойовиками Мар’їнського та Артемівського районів загинули 3 цивільних, 6 поранені, повідомляє прес-служба головного управління МВС у Донецькій області.

За даними міліції, від снарядів у Мар’їнці та Красногорівці загинули три людини – 1975 і 1963 років народження, 1980 року народження, також поранені 5 людей.

«Сьогодні стало відомо про потерпілого мирного жителя під час артобстрілу Луганського Артемівського району. Чоловік 1939 року народження отримав осколкове поранення плеча близько 7:00 в результаті розриву снаряду в його городі», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статтею 258 «Терористичний акт, що призвів до загибелі людини» Кримінального кодексу України.

У штабі АТО повідомили, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися поблизу Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО біля Мар’їнки і Красногорівки, у тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

Пізніше речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу в зоні конфлікту на сході України загинули п’ять українських військових, 38 поранені.

Представник угруповання «ДНР» Едуард Басурін, коментуючи бойові дії біля Мар’їнки, заявив, що бойовики «не ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу».

Сепаратисти угруповання «ДНР» близько 21:00 3 червня подали такі цифри своїх втрат: 14 загиблих, 86 поранених, із них тяжкопоранених – 18. Щодо мирних жителів: 5 загиблих та 24 поранених.

У ніч на 4 червня ОБСЄ оприлюднила доповідь моніторингової місії про ситуацію поблизу Мар’їнки,у якій зазначалось, що ще від вечора вівторка, 2 червня, спостерігачі бачили рух великого числа важких озброєнь угруповання «ДНР» в бік контактної лінії біля Мар’їнки.

XS
SM
MD
LG