Доступність посилання

ТОП новини

Суд оголосив перерву в розгляді справи Коцаби до 30 червня


Руслан Коцаба в залі суду, 4 червня 2015 року
Руслан Коцаба в залі суду, 4 червня 2015 року

Івано-Франківський міський суд зупинив розгляд справи Руслана Коцаби після сварки під час судового засідання та оголосив перерву до 30 червня.

Під час судового засідання виникла словесна перепалка між прокурорами і захисниками, до якої долучився і підсудний.

Сьогодні суд заслухав п’ять свідків, зокрема двоє військових комісарів, двоє учасників АТО та волонтер. Жоден з них особисто не був знайомий з Коцабою, але у всіх, за їхніми словами, викликало обурення його відеозвернення «Я відмовляюся від мобілізації».

До початку судового засідання Коцаба заявив, що прокуратура «свідомо затягує процес», а «свідки просто говорять, щоб поговорити», їх явка низька, «доказів обвинувачень СБУ і прокуратури немає».

Прокуратура заявила про допит 58 свідків, під час трьох судових засідань допитано 15 свідків.

Коцабі інкримінують державну зраду, підривну діяльність на користь іноземної держави, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України.

Раніше Коцаба неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні в чергової хвилі мобілізації та закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка України вважає обвинувачення Коцаби недостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в’язнем совістій закликала його звільнити.

XS
SM
MD
LG