Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: закон не визначає місця вручення повістки


У Генеральному штабі Збройних сил України заявляють, що закон не визначає, як саме і де має вручатися повістка.

У роз’ясненні Генштабу стосовно деяких питань мобілізації йдеться, що співробітники військкоматів можуть вручати повістки будь-яким способом, який не суперечить статті 19 Конституції України (у межах своїх повноважень, визначених Конституцією і законами – ред.).

«Також нагадаємо про право кожного громадянина оскаржувати дії посадових осіб у суді – це гарантовано Конституцією України», – заявили у Генштабі.

У Генштабі також заявили, що повістка – це не квиток в армію. «Це лише запрошення до військкомату для уточнення даних та (або) проходження медогляду. Доказом того, що проводиться в першу чергу якісний відбір, є цифри: наприклад з тисячі оглянутих військовозобов’язаних визнано придатними лише 100 осіб. З цих ста чоловік піде до армії лише 30», – йдеться в повідомленні.

П’ята хвиля мобілізації в Україні почалась 28 квітня.

Під час виступу в парламенті 4 червня президент України Петро Порошенко заявив, що в зоні конфлікту на сході України перебувають понад 50 тисяч українських військових. Він нагадав, що загальну чисельність Збройних сил України збільшили до 250 тисяч.

XS
SM
MD
LG