Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: G7 має застерегти Росію про наслідки ескалації конфлікту на Донбасі


Штайнмаєр: участь Росії у G8 важлива для врегулювання конфліктів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Штайнмаєр: участь Росії у G8 важлива для врегулювання конфліктів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає країни «Групи семи» (G7) надіслати Росії сигнал, що у разі подальшої дестабілізації в Україні на неї чекають нові обмеження.

«У разі майбутньої можливої дестабілізації з боку Росії, «Група семи» (G7), має послати важливий месидж щодо того, які додаткові заходи, політичні і суто у санкційному сенсі, будуть здійснені щодо Росії», – сказав Клімкін у четвер, 4 червня, після зустрічі з головою МЗС Німеччини Франк-Вальтером Штайнмаєром у Берліні.

Голова МЗС Німеччини висловив занепокоєння ескалацією ситуації на Донбасі. При цьому він зазначив, що участь Росії у G8 потрібна для врегулювання конфліктів на Близькому Сході. (Росію виключили із клубу найвпливовіших держав після анексії Криму).

У четвер ЄС висловив занепокоєння ескалацією конфлікту на Донбасі і закликав Росію вжити заходів для зниження напруги у регіоні.

У середу занепокоєння щодо ескалації ситуації на Донбасі висловили у США. За словами речниці Державного департаменту Марі Гарф, спроби захопити нові території України, означатимуть для Росії додаткову плату.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що нове загострення ситуації на Донбасі є спробою уникнути виконання Мінських домовленостей.

У ніч на 4 червня ОБСЄ оприлюднила доповідь моніторингової місії про ситуацію поблизу Мар’їнки, у якій зазначалось, що ще від вечора вівторка, 2 червня, спостерігачі бачили рух великого числа важких озброєнь угруповання «ДНР» в бік контактної лінії біля Мар’їнки.

XS
SM
MD
LG