Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині поблизу Мар’їнки відбулося бойове зіткнення – штаб АТО


Мар’їнка після бойових дій, 3 червня 2015 року
Мар’їнка після бойових дій, 3 червня 2015 року

На Донеччині поблизу Мар’їнки відбулося бойове зіткнення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«У районі Мар’їнки відбулося бойове зіткнення з групою бандитів. Після цього злочинці розпочали обстріли Опитного, використовуючи зенітні установки, міномети та артилерію калібрів більше 100 міліметрів. Крім того, танк та міномети загарбників гатили по Авдіївці», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, поблизу Широкина по позиціях сил АТО працювали гранатомети, а також танк бойовиків.

«На артемівському напрямку з 152-міліметрової артилерії та мінометів загарбники гатили по Луганському, Лозовому та Розсадкам. На Луганському напрямку до обіду було тихо. Потім з гранатометів, мінометів та зенітних установок російсько-терористичні найманці вели вогонь по Сокільникам, Донецькому та Кримському», – додають у штабі.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню, зокрема бойовики заявляють про 70 випадків порушень припинення вогню з боку українських військових 3 червня.

Напередодні поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених Мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

Чергові Мінські угоди, підписані в лютому цього року, передбачають припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Проте домовленості повністю не виконувалися, сторони конфлікту звинувачують один одного упорушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG