Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ порушила кримінальне провадження щодо Єршова – Лещенко


Олександр Єршов
Олександр Єршов

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження щодо колишнього виконувача обов’язків начальника Державтоінспекції Олександра Єршова, повідомляє народний депутат від «Блоку Порошенка» Сергій Лещенко.

«Два тижні тому я написав звернення генпрокурору Шокіну з проханням відкрити кримінальне провадження проти головного ДАІшника Єршова, спосіб життя якого не в’язався з його доходами. Прихильники ідеї «це зрада, все пропало» почали волати «навіщо?» Тому що кримінальне провадження не відкривають «просто так», для цього необхідно звернення. І ось сьогодні отримав відповідь – Єршов тепер під слідством», – написав Лещенко у четвер, 4 червня, на своїй сторінці у Facebook.

Раніше Сергій Лещенко направив запит до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити інформацію про доходи Олександра Єршова.

Кримінальний кодекс передбачає відповідальність за декларування недостовірної інформації. Зокрема у статті 366-1 зазначається, що подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування карається позбавленням волі на термін до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

19 травня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що задовольнив рапорт про відставку виконувача обов’язків начальника Державної автоінспекції України Олександра Єршова. Аваков також зазначив, що через інформацію, оприлюднену в ЗМІ, призначено службове розслідування.

Раніше журналісти проекту Радіо Свобода «Схеми» з’ясували, що Єршов у декларації за попередній рік вказав неправдиву інформацію: він приховував від контрольних органів елітний триповерховий маєток у Києві.

Крім того, вони з’ясували, що члени родини Єршова їздять на дорогих елітних автівках вартістю близько 100 тисяч доларів кожна. При цьому державні номерні знаки перекидаються між цими автами, а елітний мотоцикл, на якому їздить сам Єршов, у базі ДАІ значиться як КамАЗ. А доньки Єршова у своїх публічних акаунтах в соцмережах розміщують фотографії з розкішними автомобілями та звітами з далеких подорожей, в які літають бізнес-класом та зупиняються у п’ятизіркових готелях.

Арсен Аваков призначив Олександра Єршова на посаду виконувача обов’язків голови ДАІ МВС України 4 квітня 2015 року після того, як у відставку з посади пішов Олександр Сіренко.

XS
SM
MD
LG