Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: на Марш рівності не піду, але підстав йому перешкоджати не бачу


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що не бачить підстав перешкоджати проведенню Маршу рівності у Києві.

«Я ставлюся до Маршу рівності як християнин і як президент-європеєць. Це поєднувані речі. Я не буду в ньому брати участь, але я не бачу жодних підстав, щоб хтось йому перешкоджав, бо це є конституційне право кожного українського громадянина», – сказав Порошенко на прес-конференції в Києві.

«Я маю свої християнські цінності, на яких виховувався я, виховуються мої діти, але я не поділяю обурення тих чи інших політичних сил, які хочуть на цьому зробити собі піар, це не справа для піару насправді», – додав він.

Глава держави висловив упевненість у тому, що якщо марш відбудеться, то правоохоронні органи зможуть гарантувати його безпеку.

Напередодні мер Києва Віталій Кличко закликав політичні сили і громадські організації не створювати чергового протистояння навколо Маршу рівності і закликав організаторів акції утриматися від проведення заходу.

2 червня «Правий сектор» звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням звернутися до суду щодо заборони акції ЛГБТ-спільноти для «уникнення провокацій, конфліктних ситуацій і неприємностей будь-якого характеру».

У рамках форуму ЛГБТ «КиївПрайд2015» заплановано провести у Києві 6 червня Марш рівності. Організатори наголошують, що це мирна маніфестація на підтримку ідеї необхідності дотримання прав людини, незалежно від сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності чи будь-яких інших ознак.

Міжнародний форум ЛГБТ «КиївПрайд2015» проводиться за підтримки українських і європейських активістів. Його започаткували у 2012 році, тоді проведення акції заблокували радикали. У 2013 році Марш рівності вдалося провести, минулого року організатори скасували захід у зв’язку із заявою столичної міліції про неможливість гарантувати безпеку активістам.

XS
SM
MD
LG