Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обіцяє передати Липецьку фабрику Roshen в траст інвестбанку Rothschild


Петро Порошенко під час прес-конференції 5 червня 2015 року
Петро Порошенко під час прес-конференції 5 червня 2015 року

Президент Україна Петро Порошенко готується передати «Липецьку кондитерську фабрику Roshen у траст інвестиційному банку Rothschild, щоб «його прізвище навіть не стояло поруч». Про це він заявив на прес-конференції за підсумками послання до Верховної Ради.

«Для того, щоби припинити інсинуації, найближчим часом, у нас уже узгоджена угода про передачу в траст Rothschild, компанії з бездоганною репутацією, свого пакету акцій в Roshen. Саме для того, щоби прізвище Порошенко серед власників Roshen не значилось», – пояснив він.

Він також додав, що зацікавлений у продажі фабрики і це є його особистою ініціативою, утім напряму пошуком покупців займається саме Rothschild. За його словами, майно Липецької фабрики Roshen є заарештованим російською владою, а це гальмує продаж.

«Я наголошую, що я уклав угоду з одним з найкращих та всесвітньовідомими інвестиційним банком Rothschild, який зараз активно проводить роботу з пошуку покупців. Зараз три покупці роблять правову і фінансову перевірку ROSHEN», – додає президент.

Слідчий комітет Росії 24 квітня наклав арешт на майно «Липецької кондитерської фабрики «Roshen», повідомляє прес-служба корпорації Roshen. У корпорації Roshen зауважують, що загальна вартість майна, на яке накладено арешт, сягає 2 мільярди рублів, що абсолютно не є порівняним з попередньо висунутою податковою претензією в межах порушеної кримінальної справи у розмірі 180 мільйонів рублів.

Кримінальну справу стосовно української кондитерської корпорації Roshen порушили два роки тому. Російський холдинг «Об’єднані кондитери» вимагав від компанії виплати понад двох мільярдів рублів за нібито незаконне використання товарного знаку. У березні 2014 року Тверський суд Москви заарештував російські рахунки Roshen.

Порошенко обіцяв продати свій бізнес, зокрема компанію Roshen, після обрання його президентом. Він переміг на виборах президента 25 травня 2014 року.

XS
SM
MD
LG