Доступність посилання

ТОП новини

Фігурантів «списку Поклонської» чекають репресії – Смедляєв


Заїр Смедляєв
Заїр Смедляєв

Список людей, які можуть бути притягнуті до відповідальності за організацію Євромайдану в Криму, є незаконним, а його фігурантів чекають репресії. Таку думку в коментарі для проекту Радіо Свобода Крим.Реалії висловили низка фігурантів списку опублікованого в ЗМІ, так званого «списку Поклонської» («прокурор» анексованого Криму – ред.).

«Те, що зараз відбувається, не вкладається ні в які правові рамки. Ні розслідування тих подій, які відбулися на Майдані, ні тих подій, які були 3 травня, 26 лютого (2014 року. – ред.), в принципі не мають ніякої правової бази. Тому сьогодні говорити про те, що силовики будуть стояти на боці закону, на жаль, не доводиться. Навпаки, вони будуть стояти на стороні беззаконня», – сказав глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, який є в згаданому списку.

Член Меджлісу кримськотатарського народу, керівник відділу зовнішніх зв’язків представницького органу Алі Хамзін, зазначений у списку як учасник масових акцій протесту, а також, як людина, яка «підтримувала опозицію», вважає, що складання таких списків – це «очікувані дії ФСБ та прокуратури Росії в Криму після їхніх незаконних переслідувань кримських татар, пов’язаних з мітингом біля парламенту Криму 26 лютого 2014, зокрема, заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та інших».

«Ці списки – явний приклад збочення в правовій практиці ФСБ та прокуратури Росії в Криму. Вони елементарно незаконні», – заявив Хамзін.

Кілька днів тому російський «прокурор» анексованого Криму Наталія Поклонська заявила, що встановлено імена та прізвища всіх командирів, які збирали прихильників Євромайдану в Криму та організовували їх відправку до Києва. Опубліковані також в інтернеті фото списку, в якому фігурує близько 50 осіб. Більшість з них – кримчани, при цьому частина людей вже більше року перебуває за межами півострова.

XS
SM
MD
LG