Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі назвали неконструктивними слова прем’єра Канади про Путіна


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі називають неконструктивною заяву прем’єр-міністра Канади Стівена Гарпера щодо президента Росії Володимира Путіна. Про це заявив речник російського президента Дмитро Пєсков, коментуючи слова прем’єр-міністра Канади, який заявив, що при Володимирі Путіні Росія не повернеться у «Групу семи».

У Кремлі також заявили про відродження щодо керівництва Росії непримиренної риторики часів Холодної війни і висловлюють жаль із цього приводу.

«Що стосується такого непримиренного ставлення до нашого президента – це не новина», – сказав він, додавши, що, на думку Москви, «Група семи» втрачає свою ефективність.

Напередодні Гарпер в інтерв’ю AP заявив, що Росії не можна дозволити повернутися до «Групи семи» (G7), допоки президентом цієї країни буде Володимир Путін. Він додав, що не очікує, що G7 колись дозволить Путіну повернутися. «Канада буде категорично проти, щоб Путін навіть сидів за одним столом з G7», – сказав Стівен Гарпер.

Заява Гарпера прозвучала напередодні саміту «Групи семи», який відбуватиметься 7-8 червня у Мюнхені.

Раніше у четвер міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що участь Росії у «Групі восьми» (G8) потрібна для врегулювання конфліктів на Близькому Сході. Раніше Штайнмаєр заявляв, що поновлення членства Росії у «Групі восьми» залежить від виконання нею Мінських угод.

Росію виключили із клубу найвпливовіших держав після анексії Криму.

XS
SM
MD
LG