Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: у лікарні Донецька перебуває понад 30 поранених 3 червня (ДОПОВНЕНА)


Пожежник на місцевому ринку, який нещодавно був пошкоджений в результаті обстрілу в Донецьку, 3 червня 2015 року
Пожежник на місцевому ринку, який нещодавно був пошкоджений в результаті обстрілу в Донецьку, 3 червня 2015 року

У СММ ОБСЄ повідомляють, що у травматологічному центрі Донецька перебуває понад 30 людей, які були поранені упродовж 3 червня у Донецьку та Олександрівці.

«Головний лікар поінформував СММ ОБСЄ, що 3 червня до шпиталю було доправлено 18 чоловіків і 2 жінки з осколковими пораненнями, спричиненими обстрілом. 10 із них отримали серйозні поранення. Одна людина померла від поранень. Двоє пацієнтів досі перебувають у відділенні інтенсивної терапії», – мовиться у звіті СММ ОБСЄ за 4 червня, опублікованому сьогодні.

За інформаціє спостерігачів, 19 поранених до лікарні привезли з Донецька, ще двох – з Олександрівки, що за 20 кілометрів від обласного центру. (Донецьк і Олександрівку наразі контролюють бойовики угруповання «ДНР»).

У СММ ОБСЄ повідомляють також, що додатково до цієї лікарні доставили 12 сепаратистів «ДНР».

«Один з них досі перебуває у відділенні інтенсивної терапії», – зазначають спостерігачі. За їхньою інформацією, ще 30 сепаратистів зверталися до цієї лікарні за медичною допомогою через легкі поранення.

Учора, 4 червня, директор травматологічного центру у Донецьку Олександр Оприщенко повідомив Радіо Свобода, що через обстріли 3 червня були поранені 65 людей, одна людина померла.

4 червня сепаратисти з посиланням на «заступника голови адміністрації» Кіровського району Донецька Світлану Гаврильчину повідомили, що шість мирних жителів загинули, ще 13 поранені у результаті обстрілу Кіровського району Донецька 3 червня.

3 червня поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених Мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

Чергові Мінські угоди, підписані в лютому цього року, передбачають припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Проте домовленості повністю не виконувалися, сторони конфлікту звинувачують один одного у порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG