Доступність посилання

ТОП новини

Заяви про націоналізацію «Рівнеазот» та черкаського «Азоту» є провокаційними – Group DF Фірташа


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

У компанії Group DF Дмитра Фірташа назвали неприпустимими заяви про націоналізацію «Рівнеазот» та черкаського «Азоту», а також вважають таку заяву «провокаційною і спрямованою виключно на маніпуляцію громадською думкою».

«Борги названих прем’єр-міністром підприємств були накопичені в 2010-2011 році, тобто ще до їх входження в Group DF. Ostchem придбав ці підприємства на вторинному ринку і зробив усе можливе для реструктуризації та погашення накопичених раніше боргів і забезпечення роботою тисяч хіміків», – йдеться у заяві компанії.

«Ми вважаємо неприпустимими заяви прем’єр-міністра про експропріацію наших заводів. Такі популістські заклики не тільки обманюють людей, а й дестабілізують роботу бізнесу, підривають імідж країни в очах інвесторів», – додають Group DF.

Раніше сьогодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що черкаський «Азот» і «Рівнеазот» можуть націоналізувати у разі нерозрахунку з компанією «Нафтогаз України» за поставлений газ.

28 травня у компанії Group DF Дмитра Фірташа заявили, що черкаський «Азот» і «Рівнеазот» припинили роботу через переслідування і тиск на бізнес. Після цього «Нафтогаз України» заявив про готовність відновити подачу газу на черкаський «Азот» і «Рівнеазот» на умовах 100% передоплати.

XS
SM
MD
LG