Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська доправили чергових поранених бійців з АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У п’ятницю, 5 червня, до Дніпропетровська із зони АТО доправили 15 поранених бійців. Про це повідомила радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації, волонтерка Тетяна Губа.

За її даними, поранених до міста доправили з 66-го Львівського військового мобільного шпиталю, що працює на Донеччині: 14 військових лікуватимуть в обласному військовому шпиталі, одного – в обласній лікарні імені Мечникова.

«Лікарні Дніпропетровська готові приймати військовослужбовців та забезпечені необхідними медичними препаратами та витратними матеріалами. У цілодобовому режимі за життя і здоров'я героїв борються найкращі лікарі регіону», – зазначила Тетяна Губа.

Вона також повідомила, що у п’ятницю 17 військовослужбовців з Дніпропетровська спецлітаком були відправлені на подальше лікування до військово-медичного клінічного центру в Одесі.

Волонтери Дніпропетровська, які допомагають пораненим військовим повідомили, що новоприбулі бійці, як і раніше, мають потребу у цивільному літньому одязі та взутті, чаї, каві, цигарках та деяких препаратах.

Також є потреба у донорській крові: у суботу, 6 червня, попри вихідний, обласна станція переливання крові оголосила прийом донорського матеріалу, незалежно від груп та резус-факторів.

У четвер та п’ятницю відділення обласної станції переливання крові прийняли 295 охочих допомогти пораненим бійцям. Середній вік донорів – від 25 до 40 років.

Всього з 3 по 5 червня в медустанови Дніпропетровська із зони АТО доставили 58 бійців, понад 20 із них – із-під Мар’їнки.

XS
SM
MD
LG