Доступність посилання

ТОП новини

Київ: через сутички під час «Маршу рівності» постраждало 3 міліціонерів


Через сутички під час «Маршу рівності» у Києві міліціонера було поранено в шию
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

Через сутички під час «Маршу рівності» у Києві міліціонера було поранено в шию

Попри заходи безпеки під час «Маршу рівності», який наразі триває у Києві, на нього потрапили cупротивники проведення цієї ЛГБТ-акції. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, близько 20 чоловіків кидали в учасників маршу петарди та вигукували образливі фрази.

Це спричинило сутички, у результаті чого троє правоохоронців поранені, а близько 10 нападників затримані. Жоден учасник «Маршу рівності» не постраждав.

На акції присутні медики Червоного хреста, міліції та бійці Збройних сил.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, понад 100 учасників акції «КиївПрайд-2015» тримають веселкові та українські прапори, а також вигукують гасла – «права людини – понад усе».

Учора, 4 червня, президент України Петро Порошенко висловив упевненість, що якщо марш відбудеться, то правоохоронні органи зможуть гарантувати його безпеку.

Раніше мер Києва Віталій Кличко закликав політичні сили і громадські організації не створювати чергового протистояння навколо «Маршу рівності» і закликав організаторів акції утриматися від проведення заходу.

2 червня «Правий сектор» звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням звернутися до суду щодо заборони акції ЛГБТ-спільноти для «уникнення провокацій, конфліктних ситуацій і неприємностей будь-якого характеру».

У рамках форуму ЛГБТ «КиївПрайд2015» у Києві 6 червня проходить «Марш рівності». Організатори наголошують, що це мирна маніфестація на підтримку ідеї необхідності дотримання прав людини, незалежно від сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності чи будь-яких інших ознак.

Міжнародний форум ЛГБТ «КиївПрайд2015» проводиться за підтримки українських і європейських активістів. Його започаткували у 2012 році, тоді проведення акції заблокували радикали. У 2013 році Марш рівності вдалося провести, минулого року організатори скасували захід у зв’язку із заявою столичної міліції про неможливість гарантувати безпеку активістам.

XS
SM
MD
LG