Доступність посилання

ТОП новини

Японія надасть Україні кредит на реконструкцію станції аерації


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Японія надасть Україні кредит у сумі 1,1 мільярда доларів на реконструкцію Бортницької станції аерації, повідомив президент України Петро Порошенко.

«Щойно відбулося укладення міжурядової угоди, яка дає старт проекту з модернізації Бортницької станції аерації під Києвом за рахунок пільгового кредиту Уряду Японії обсягом 1,1 мільярда доларів США. Це має виключне значення для вирішення екологічних та соціальних проблем», – сказав президент України у суботу, 6 червня, під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе у Києві.

«Ми також вдячні Уряду Японії за надання позики для розвитку чистих технологій у галузі вугільної енергетики. Ви знаєте, наскільки болючим і важливим є питання енергетичної безпеки, енергетичної незалежності, і підвищення ефективності використання теплової енергетики, реалізація програми енергозбереження, модернізації вугільних станції за рахунок коштів японського кредиту, про який ми щойно домовилися, має виключне значення для України. Я також вдячний Японії за надання кредитних гарантій у розмірі 1,5 мільярда доларів США, що дозволить нам забезпечити фінансову стабільність України», – додав Порошенко.

Він заявив, що Україна і Японія ніколи не мали такого високого рівня співпраці, як сьогодні. За словами Петра Порошенка, під час зустрічі сторони обговорили низку безпекових питань, зокрема щодо розгортання миротворчої місії в Україні.

Сіндзо Абе заявив, що Японія засуджує насилля на Донбасі та підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.

XS
SM
MD
LG