Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі проводять відкриті тренінги з порятунку


Волонтери «Правого сектора» навчають порятунку запоріжців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Волонтери «Правого сектора» навчають порятунку запоріжців

Добровольці «Правого сектора» провели у суботу, 6 червня, відкрите заняття з парамедицини для цивільного населення Запоріжжя. Як передає кореспондент Радіо Свобода, протягом п’яти годин учасникам тренінгу розповідали і показували як надавати першу допомогу в умовах бойових дій, зокрема у випадках переломів та поранень.

Повний курс навчання цивільних займає кілька днів, однак для організатори вирішили провести скорочену версію курсу.

«У кожному місті потрібно проводити такий тренінг, бо ситуація нестабільна і у будь-який момент війна може прийти до будь-якого міста. Тим більше, що Запоріжжя знаходиться достатньо близько від зони бойових дій. По-друге, будь-які навички медичні корисні у побуті. Будь-яка травма, будь-яке поранення може трапитися і в цивільному житті. Так, це короткий курс. Ми знайомимо людей зі змістом аптечки IFAK натівського зразка і розповідаємо як ці предмети можливо замінити, якщо ми їх не маємо по причині рідкості та їх вартості», – розповіла волонтер-медик з позивним «Зоя».

Волонтери кажуть, що нинішній тренінг не останній, тому попереду ще низка навчальних заходів такого характеру для населення Запорізької, а також Дніпропетровської областей.

XS
SM
MD
LG