Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики продовжили в суботу обстріли з важкої артилерії


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у суботу, 6 червня, повідомляють про порушення мінських домовленостей бойовиками і продовження ними обстрілів на сході України з важкого озброєння. Про це йдеться на сторінці АТО у Фейсбуку.

«Вдень банди російсько-терористичних військ продовжили обстрілювати позиції наших підрозділів в районі Гранітного та Старогнатівки з артилерії калібру 122 міліметри та 120-міліметрових мінометів. На артемівському напрямку удари ворожої артилерії більше 120 міліметрів зафіксовано у Ленінському та Луганському. Широкине двічі було обстріляне із автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. На Луганщині по населеному пункті Кримське загарбники гатили із гранатометів», –йдеться в повідомленні.

За даними прес-центру АТО, з півночі 6 червня значно зросла кількість застосування бойовиками реактивних систем залпового вогню.

Водночас сепаратисти на своїх сайтах пишуть про застосування українською стороною важкої артилерії і 34 обстріли за минулу добу.

З часу підписання мінських домовленостей у лютому про припинення вогню, відведення важкого озброєння обстріли не припиняються. Сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

3 червня поблизу Мар’їнки, біля Донецька, відбулося найбільше за останні місяці протистояння між українською стороною і бойовиками, яке в ОБСЄ визнали таким, що було розпочате саме бойовиками.

XS
SM
MD
LG