Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ нарахували сотні вибухів у районі Донецька


Жінка з дитиною йде повз ринок, зруйнований внаслідок обстрілу 4 червня, Донецьк, Україна
Жінка з дитиною йде повз ринок, зруйнований внаслідок обстрілу 4 червня, Донецьк, Україна

У ніч на 7 червня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ оприлюднила звіт про порушення режиму припинення вогню в околицях Донецька.

Станом на 19:30 5 червня ОБСЄ зафіксувала 88 вибухів, більшість з яких відбулися під час перестрілок між захопленим бойовиками населеним пунктом Спартак і підконтрольними українській владі Водяним та Опитним.

У звіті йдеться про те, що вогонь вівся з артилерійських гармат калібром понад 100 міліметрів, які заборонені мінськими домовленостями.

У другій половині дня в п’ятницю в районі залізничного вокзалу Донецька, де міститься їхній пункт, спостерігачі чули 111 вибухів в результаті використання зенітних установок і стрілецької зброї.

3 червня ситуація в районі Донецька загостилася. Бойовики угруповання «ДНР» атакували контрольоване українськими військовими невелике місто Мар’їнка, розташоване на південно-західній околиці Донецька. У боях на цьому напрямку обидві сторони застосували заборонені мінськими домовленостями озброєння, українська сторона перед застосуванням такої зброї проінформувала ОБСЄ про неможливість в інший спосіб відбити атаку незаконних збройних формувань.

XS
SM
MD
LG