Доступність посилання

ТОП новини

Катер українських прикордонників підірвався через вибуховий пристрій бойовиків – прес-центр АТО


У прес-центрі антитерористичної операції заявляють, що, за попередніми висновками експертів, які розслідують інцидент з катером Державної прикордонної служби України, який стався 7 червня поблизу Маріуполя, причиною події став саморобний вибуховий пристрій, який принесло морем з боку окупованих територій. Про це йдеться на сторінці прес-центру АТО у Фейсбуку.

«Під час огляду місця події та вивчення пошкодженого катера фахівці дійшли висновку, що вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Він складався з деревинної хрестовини, пінопластових елементів та предмета, схожого на металевий циліндр з маячком. Прикордонники, що перебували на борту катера, прийняли невідомий предмет за радіобуй і намагалися його підтягнути до судна. У цей момент пристрій спрацював і пролунав вибух, в результаті чого катер було пошкоджено, а особи, які перебували на його борту, отримали поранення різного ступеня тяжкості», – йдеться в повідомленні.

Сепаратисти на своїх сайтах інформацію не коментують.

У неділю, 7 червня, прикордонний катер маріупольського загону морської охорони підірвався на вибуховому пристрої в Азовському морі, біля Азовського судноремонтного заводу. У катері було семеро людей, одна людина загинула. Станом на вечір неділі ще одного чоловіка шукали, заявили в МВС.

XS
SM
MD
LG