Доступність посилання

ТОП новини

Благодійний фонд «Династія» обговорить подальше існування в Росії


Засновник фонду «Династія» Дмитро Зімін
Засновник фонду «Династія» Дмитро Зімін

У понеділок, 8 червня, на закритому засіданні ради благодійної організації «Династія» вирішуватиметься питання про її подальше існування на території Росії. Про це йдеться на сайті організації.

25 травня Міністерство юстиції Росії включило фонд, який підтримує науку і освіту в Росії, до реєстру організацій-«іноземних агентів».

Засновник фонду Дмитро Зімін заявив, що більше не фінансуватиме організацію. У п’ятницю з’'явилася інформація, що Зімін виїхав з Росії. У засіданні ради він візьме участь в понеділок за допомогою відеозв’язку.

У суботу в Москві відбувся мітинг на підтримку освіти і науки в Росії. Спочатку захід мав стати акцією на захист фонду «Династія», але на прохання Дмитра Зіміна тематику мітингу змінили. Учасники акції вимагали припинити переслідування наукових та просвітницьких організацій, благодійних фондів та присвоєння їм статусу «іноземних агентів».

Серед тих, хто прийшов на мітинг, були депутат Держдуми Дмитро Гудков і опозиціонер Олексій Навальний.

Закон про некомерційні організації-іноземні агенти діє в Росії від 2012 року. Він зобов’язує організації, що отримують фінансування з-за кордону і займаються політичною діяльністю, реєструватися у списку «іноземних агентів». При цьому визначення діяльності як «політичної» вельми широке. Для таких організацій встановлюється низка дискримінаційних вимог. Торік Мін’юстові Росії було надане право примусово вносити організації у цей реєстр.

XS
SM
MD
LG