Доступність посилання

ТОП новини

Москва звинувачує Київ в ескалації ситуації на Донбасі напередодні саміту «Групи семи»


G7 стала заручником української влади – Лавров
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив Київ у спробі «ескалації» конфлікту на Донбасі напередодні саміту «Групи семи».

«Це певний «джокер» в руках української влади – ми, українці, будемо порушувати виконання Мінських угод, але буде страждати Росія, тому що ніхто не збирається скасовувати санкції проти Росії», – сказав Лавров на прес-конференції в Москві 8 червня.

«Прийнявши позицію, де санкції проти Росії пов’язані з реалізацією Мінських угод лише Росією, наші західні партнери стали заручниками нинішньої української влади», – заявив Лавров.

У перший день саміту «Групи семи» в Німеччині 7 червня лідери США та Німеччини заявили, що санкції щодо Росії повинні залишатися доти, доки Мінські угоди не будуть повністю реалізованими.

Сьогодні, 8 червня – завершальний день саміту з участю лідерів США, Франції, Британії, Японії, Італії, Канади й Німеччини в околицях німецького курорту Ґарміш-Партенкірхен. Очікується, що за підсумками дводенного саміту «Групи семи» буде оприлюднена декларація її учасників щодо України.

XS
SM
MD
LG