Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ заявляють, що запобігли створенню «республіки» у Миколаївській області


Служба безпеки України заявляє, що запобігла спробі створення у Миколаївській області фейкової «республіки», повідомляє прес-служба відомства.

«Ідеологи псевдореспубліки мали на меті продемонструвати начебто підтримку в південному регіоні терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР». Фейкова «республіка», за їхнім задумом, повинна була створити необхідну пропагандистську «картинку» для російських ЗМІ – підбурювати українців протидіяти чинній владі», – мовиться у повідомленні.

У СБУ зазначають,що про створення організації планувалось оголосити на «зборах», проте співробітники СБУ цьому запобігли.

«Люди, які прийшли на зібрання, розповіли, що ініціатори проведення заходу не повідомили їм про мету проведення зборів, учасникам було обіцяно певну грошову винагороду», – зазначають у відомстві.

Розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, силовики вилучили фото та відеоматеріали з антиукраїнськими закликами, організатори «республіки» наразі дають свідчення.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

У жовтні минулого року на Одещині Служба безпеки України викрила та затримала членів злочинної групи, яка готувала проголошення «Одеської народної республіки».

Раніше на території деяких районів Донецької та Луганської областей проросійські сепаратисти оголосили створення «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки». Ці утворення фактично є збройними угрупованнями, що визнані в Україні терористичними.

XS
SM
MD
LG