Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти обстрілювали позиції сил АТО поблизу Мар’їнки з мінометів – штаб


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Сепаратисти 8 червня обстрілювали позиції українських військ поблизу Мар’їнки з 120-міліметрових мінометів, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«З початку дня загарбники 5 разів били по позиціях українських військ в районі Мар’їнки з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, протитанкових керованих ракетних комплексів, стрілецької зброї. Окрім того, бандити двічі застосовували заборонені Мінськими домовленостями 120-міліметрові міномети. Під час одного з таких обстрілів ворожі міни калібру 120-міліметри влучали по житлових кварталах Мар’їнки», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на артемівському напрямку, Кірово та Ленінське, також обстріляли з мінометів.

Українські військові повідомляють, що вночі на Луганщині поблизу Гречишкине відбулось бойове зіткнення, а Щастя та Трьохізбенку вранці сепаратисти обстрілювали з 82-міліметрових мінометів.

Раніше повідомлялось, що близько 9:00 поблизу Мар’їнки проросійські бойовики почали обстрілювати позиції українських військових, сепаратисти вели вогонь із мінометів і стрілецької зброї.

Сепаратисти на своїх сайтах заявляли, що інформація про сутички біля Мар’їнки не відповідає дійсності. Водночас проросійські бойовики заявляють, що українські військові обстріляли Горлівку, поранена жінка.

3 червня поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених Мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

За даними української влади, того дня під Мар’їнкою загинули четверо військових, 38 були поранені. Крім того, за цими даними, загинули двоє цивільних, п’ятеро були поранені.

Сепаратисти 3 червня ввечері подали такі дані своїх втрат: 14 загиблих, 86 поранених, із них тяжкопоранених – 18. Крім того, повідомляли про щонайменше 60 поранених цивільних жителів Донецька.

Чергові мінські угоди, підписані в лютому цього року, передбачають припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні мінських угод.

XS
SM
MD
LG