Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: ЗСУ відвели важке озброєння від лінії розмежування на Донбасі


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Збройні сили України відвели усе важке озброєння від лінії розмежування сторін на Донбасі на встановлені мінськими домовленостями відстані, повідомила речниця Міністерства оборони України Вікторія Кушнір.

«Місця їхньої дислокації під постійним моніторингом ОБСЄ», – повідомила вона.

У штабі АТО повідомили, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися поблизу Донецька, зокрема, почали масований обстріл позицій сил АТО біля Мар’їнки і Красногорівки, у тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинення наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

В ОБСЄ згодом на підставі звітів своїх спостерігачів у зоні конфлікту відновили послідовність подій у районі Мар’їнки і підтвердили, що бойові дії розпочали представники угруповання «ДНР».

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG