Доступність посилання

ТОП новини

Через пожежу Васильківська міськрада просить жителів міста без потреби не виходити з осель


Пожежа на нафтобазі на Київщині, 8 червня 2015 року
Пожежа на нафтобазі на Київщині, 8 червня 2015 року

Через пожежу на нафтобазі у Васильківському районі на Київщині Васильківська міськрада просить жителів міста без потреби не виходити з осель, а також радить вивезти із 10-кілометрової зони небезпеки вагітних жінок та дітей.

За повідомленням прес-служби міськради, Державна комісія з техногенно-екологічної небезпеки визначила небезпечну зону радіусом 10 кілометрів від епіцентру пожежі.

«Це означає, що в цій зоні є велика ймовірність забруднення повітря продуктами горіння паливно-мастильних матеріалів, що несуть загрозу здоров’ю людей. Просимо мешканців міста без крайньої потреби не виходити з осель, закрити вікна, утриматися від споживання будь-якої городини (овочів та фруктів з власних городів), не потрапляти під дощі», – йдеться у повідомленні.

У Васильківській міськраді зазначають, що екологічна ситуація покращиться після того, як пройдуть дощі, які очистять забруднену атмосферу.

Раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін повідомив, що через пожежу на нафтобазі рятувальники вирішили провести тимчасове відселення людей із 2-кілометрової зони, а також підготуватися у разі поширення пожежі до відселення з 10-кілометрової зони.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. Сьогодні вранці, за даними, ДСНС, горять 16 резервуарів. Сьогодні ж на місці пожежі стався вибух. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Раніше радник голови МВС України Зорян Шкіряк заявив, що слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з’ясує слідство, додав Шкіряк. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG