Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: через незаконне розташування нафтобаз біля військової частини порушили справу


Секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив про відкриття кримінального провадження з приводу незаконності розміщення двох нафтобаз біля села Крячки Васильківського району Київської області в безпосередній близькості з військовою частиною.

«Всі причетні до створення цієї небезпечної ситуації: хто давав дозвіл на розміщення баз, хто підписував документи – сидітимуть на лаві підсудних», – цитує Турчинова його прес-служба.

Він наголосив, що законодавством заборонено біля військових частин, що мають бойовий арсенал, розташовувати будь-які вогненебезпечні і вибухонебезпечні об’єкти.

Пожежа на нафтобазі під Києвом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

«Нафтобази незаконно побудували за часів Януковича, коли гроші вирішували будь-які питання», – сказав він, наголосивши, що за цією справою вже почалось вилучення документів.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» під Васильковом на Київщині почалася 8 червня у другій половині дня. Протягом ночі рятувальникам не вдалося локалізувати вогонь. Вранці 9 червня на місці пожежі стався вибух.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 11:00 не встановлений зв’язок із трьома рятувальниками. У МВС повідомили, що внаслідок пожежі 1 людина загинула і 14 поранені, сім із них – працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Проводиться евакуація населення із 2-кілометрової зони біля пожежі.

МВС порушило справу за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Серед причини пожежі у міліції розглядають грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, технічну складову і навмисний підпал.

У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі під Васильковим на Київщині назвали навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG