Доступність посилання

ТОП новини

Кириленко: урядову комісію щодо ліквідації пожежі на нафтобазі під Києвом очолив глава ДСНС


В'ячеслав Кириленко
В'ячеслав Кириленко

Кабмін створив урядову комісію щодо ліквідації пожежі на нафтобазі під Києвом, її очолив голова ДСНС Микола Чечоткін. Про це у своєму twitter повідомив виконувач обов’язків прем’єр-міністра В’ячеслав Кириленко.

За його словами, з резервного фонду будуть виділені додаткові кошти на ліквідацію та постраждалим.

Раніше речник президента Святослав Цеголко повідомив, що президент доручив Кириленку негайно скликати штаб ліквідації наслідків катастрофи у Василькові, а також перевірити всі об’єкти на техногенну безпеку і посилити їхній захист.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари.

Сьогодні вранці, за даними, ДСНС, горять 16 резервуарів. Сьогодні ж на місці пожежі стався вибух. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Раніше радник голови МВС України Зорян Шкіряк заявив, що слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з’ясує слідство, додав Шкіряк. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG