Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: погасити пожежу на нафтобазі під Києвом раніше ночі не вдасться


Пожежники біля нафтобази на Київщині, 9 червня 2015 року
Пожежники біля нафтобази на Київщині, 9 червня 2015 року

Виконувач обов’язків начальника головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Києві Валерій Борис заявляє, що пожежу на нафтобазі під Києвом вдалось локалізувати.

Проте у ДСНС зазначають, що погасити пожежу раніше ночі не вдасться.

Крім того, голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра повідомив, що евакуацію населення через пожежу не проводили, але для цього все готово.

Раніше кореспондент Радіо Свобода повідомляв, що пожежа на нафтобазі не поширюється на прилеглі території. За його словами, з безпілотника, з кількох сотень метрів, видається, що подальшого поширення пожежі на сусідні території немає.

Також голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін повідомляв, що через пожежу на нафтобазі рятувальники вирішили провести тимчасове відселення людей із 2-кілометрової зони, а також підготуватися у разі поширення пожежі до відселення з 10-кілометрової зони.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари.
Сьогодні у ДСНС повідомляли, що горять 16 резервуарів. Сьогодні ж на місці пожежі стався вибух. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

За словами радника голови МВС Зоряна Шкіряка, слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG