Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд справи Пукача на 10 червня


Олексій Пукач у суді (архівне фото)
Олексій Пукач у суді (архівне фото)

Апеляційний суд Києва переніс на 10 червня розгляд скарги на вирок колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, якого засудили до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Суд ухвалив таке рішення через обурення ходом засідання, яке висловлював потерпілий Олексій Подольський. Перед цим колегія суддів на чолі зі Степаном Гладієм відмовилася на клопотання адвокатів Подольського піти на самовідведення.

«Заява про відведення не підлягає задоволенню», – оголосив Гладій.

До цього суд відмовився допитати як свідків екс-президента Леоніда Кучму, екс-депутата парламенту Григорія Омельченка, депутата парламенту Володимира Литвина, судді Печерського райсуду Києва Андрія Мельника, генерального прокурора Віктора Шокіна, президента Петра Порошенка і прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Подольський у залі суду заявив, що колегія необ’єктивна й упереджена. Натомість адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко підтримала рішення суду.

На початку 2013 року Печерський райсуд Києва визнав Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і присудив йому довічне ув’язнення. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляцію на вирок.

Наприкінці минулого року Генпрокуратура виступила за відкритий розгляд справи. 6 лютого Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про відкритий режим слухання апеляцій на вирок Пукачу.

На початку березня у МВС повідомили про зняття грифу секретності із близько 80 документів у справі Пукача.

XS
SM
MD
LG