Доступність посилання

ТОП новини

Головою Вищої ради юстиції обрали Ігоря Бенедисюка


Вища рада юстиції України обрала своїм головою Ігоря Бенедисюка, повідомляє прес-служба ради.

«Шляхом таємного голосування 17 голосами «за» головою Вищої ради юстиції було обрано суддю Вищого господарського суду України Бенедисюка Ігоря Михайловича», – мовиться у повідомленні.

Також сьогодні на засіданні члени ВРЮ мають обрати заступника голови ВРЮ, сформувати склад секцій та обрати їхніх керівників, затвердити штатний розпис ради, що дозволить членам Вищої ради юстиції працювати на постійній основі.

Вища рада юстиції не працює з квітня минулого року. Вища рада юстиції складається з двадцяти членів. Верховна Рада, президент, з’їзд суддів України, з’їзд адвокатів та з’їзд представників юридичних вишів призначають до ради юстиції по три члени, а також всеукраїнська конференція працівників прокуратури – двох членів Вищої ради юстиції.

До складу Вищої ради юстиції також входять за посадою голова Верховного суду, міністр юстиції і Генпрокурор.

Наразі набули повноважень членів ВРЮ 17 осіб, для скликання першого засідання ВРЮ необхідно набуття повноважень 14 членами ВРЮ.

12 червня з’їзд адвокатів продовжить свою роботу щодо призначення члена ВРЮ, а 30 червня відбудеться з’їзд представників юридичних ВНЗ та наукових установ щодо призначення члена ВРЮ із числа суддів або суддів у відставці.

У квітні з’їзд представників юридичних вишів та з’їзд адвокатів призначали лише по двоє членів Вищої ради юстиції, конференція працівників прокуратури та президент вже обрали своїх представників. У травні Верховна Рада обрала двох членів Вищої ради юстиції, тоді третю кандидатуру коаліція не визначила і не вносила на голосування.

XS
SM
MD
LG